2008. évi céljaink

Mindezt veletek szeretnénk elérni! 

Miután 2007. során sikerült elkészíteni az egyesületünk hosszú távú céljai eléréséhez szükséges eszközöket, a 2008. évi célunk, hogy kezdjük el használni ezket! Célrendszerünk 4 elemből épül fel.

1) Nemzetközi projektek – üzleti nyelvtanulás

A JEUNE koordinálása alatt jelenleg egy Leonardo projekt előkészítésében veszünk részt, melynek célja, hogy a fiatal vállalkozók interaktív módon (az interneten keresztül) tudjanak újabb nyelveket elsajátítani, illetve a meglévő nyelvismeretüket fenntartani, aktivizálni.

2) Hazai projektek – Mikrovállalkozásokkal kapcsolatos felmérések, kutatások készítése

Az IPOSZ-szal együttműködve keressük a lehetőséget, hogy közös vállalkozásfejlesztési, képzési programot indítsunk. Az elképzeléseinket (kutatások és felmérések az egyéni vállalkozókról és az öt fő alatti mikrovállalkozásokról) rögzítettük, azonban sajnos mindkét szervezet forráshiánnyal küzd, így e tevékenység ellátásához pályázaton kell forrást szereznünk.

3) Oktatás, tanácsadás – Vállalkozás indítás / vállalkozás fejlesztés

Oktatási, tanácsadási tevékenységünket 2008-ban két fő irányban szeretnénk kiteljesíteni. Egyrészt a vállalkozások (adminisztratív) indításához nyújtanánk lépésről-lépésre segítséget.

A másik fő terület a vállalkozási tevékenység elindítása, illetve gyakorló vállalkozók esetén a fejlesztése.

Az egészet könnyen érthetővé és elsajátíthatóvá teszik a gyakorló vállalkozókkal készített interjúk és példák.

Tanácsadási, oktatási megközelítésünk teljesen eltérő a piacon elérhető hasonló vállalkozásfejlesztési módszertanok megközelítésétől. A módszertanunk alapja a több vállalkozó bő egy évtizedes gyakorlati tapasztalatán alapuló ECC módszertan lesz, amely a folyamatok oldaláról közelíti meg a vállalkozást.

Ahhoz, hogy egy vállalkozó megtalálja helyét a vállalkozásában szüksége lesz arra, hogy tevékenységét – ahol csak lehetséges – egyre hatékonyabban végezze és így nyerjen szabadidőt magának.

Különlegesség az oktatási és tanácsadási tevékenységünkben, hogy e-mail alapú tréningeket állítunk össze. Ezek lényege, hogy a jelentkezést követően a teljes oktatási anyagot (ingyenesen) részletekben, könnyen "emészthető falatokban" juttatjuk el a jelentkezőknek. Így hely és idő kötöttsége nélkül lehet az oktatási anyagokat elsajátítani, feldolgozni. Természetesen lehetőséget biztosítunk kérdezésre is, ha valamely ponton elakad a hallgató. 

Vannak olyan ismeretek, melyeket nem lehet máshogy, csak személyesen átadni, ezért keressük a kapcsolatot olyan szervezetekkel, akiken keresztül vállalkozói készségfejlesztési tréninget tudunk tartani. (E célhoz kapcsolódó eredmény, hogy idén 47 fő számára tartottunk eddig ilyen jellegű tréninget az ELTE hallgatói iroda szervezésében.)

4) Tagság, ismertség

Ahhoz, hogy legyen érdeklődés a szolgáltatásunk iránt, szélesebb rétegek előtt is meg kell jelennünk. Ennek megfelelően elkészítjük honlapunkat, illetve elkezdjük a honlapra vonzani a látogatókat. A honlapon cél, hogy regisztrációt biztosítsunk a tagok részére, ezáltal egyrészt hírlevélben tudjuk tájékoztatni őket az érdekességekről, illetve számukra extra tartalmat tudunk biztosítani.

Tevékenységünk – interneten keresztül nyújtott tanácsadás és oktatás – különösen fontos azok számára, akiknek nehéz eljutni jelenlegi munkájuk mellett a megyeszékhelyekre, hogy ott vegyenek igénybe hasonló jellegű személyes tanácsadást. Szervezetünk alapító-okiratba foglalt céljai közé tartozik, hogy segítséget nyújt a hátrányos helyzetű kisebbségek (különösen a romák), illetve a nők és a fiatalok számára! Ennek megfelelően amint elkészülnek ingyenes oktatási anyagaink, azok terjesztésére felkérünk olyan szervezeteket is, amelyek tagjai legfőképp romák, illetve a nők és a fiatalok.