Többé nem használok számlatömböt

2013.02.22. by Hegyi Gábor Szólj hozzá »

Számomra (illetve vállalkozásaim számára) a 2013-as év egyik “nagy fejlesztése” az volt, hogy a számlatömbjeimet a fiók mélyébe veszejtettem és átálltam az elektronikus számlázásra.

Már egy ideje járt ez a gondolat a fejemben, hogy váltani kéne. Miért is?

Mert a kézi számlatömb és a kézzel kitöltött számla olyan – hogy is mondjam – amatőr volt.

A vállalkozásom pedig – akár a webáruházaimra, akár a szakmai tanácsadói, oktatói munkámra gondolok – éppen a profizmust igyekeznek sugallni minden lehetséges téren.

Szóval épp itt volt az ideje, hogy a számláim ne a macskakaparásomról legyenek felismerhetőek, hanem az egyszerű, letisztult (profi) kinézetről.

Alaposan átböngésztem több számlázó programot, majd végül egy online megoldás mellett döntöttem.

Nekem fontos szempont volt az, hogy mindig naprakész legyen a program, ne nekem kelljen figyelni a frissítésekre. Egy böngészőn keresztül elérhető felület esetén ez adott.

Fontos volt az egyszerű használhatóság, illetve az is, hogy pontosan lássam, milyen szolgáltatásért kell fizetni, és mely szolgáltatások ingyenesek.

Végül a számlázz.hu megoldása mellett döntöttem, mert itt az ingyenes szolgáltatás mindent tartalmaz, ami egy vállalkozás elindulásához kell. Fizetni tényleg csak az extrákért kell. (Természetesen van olyan extra, amiért megéri fizetni.)

De alapesetben a számlának mindössze annyi költsége van, hogy ki kell nyomtatni.

Szimpatikus volt az is, hogy jól felépített, minden kérdésre egyszerű választ adó tudásbázist raktak össze. És ahogy már írtam, nagyon nyilvánvaló volt, hogy mi van ingyen és miért kell fizetnem.

Két apró trükk.

1) A számlát pdf-ben el szoktam menteni, hogy szükség esetén (pl. elveszti az ügyfél) egyszerűen tudjak új eredeti példányt nyomtatni belőle. A pdf-ben való mentés azt is jelenti, hogy a számlát akár e-mailben is el tudom küldeni a vevőnek, aki pedig majd kinyomtatja magának (ha akarja).

2) Én szeretek némiképp kilógni a tömegből, ezért van, hogy a számláimat nem fehér, hanem világoskék vagy világossárga papírra nyomtatom.

Egyébként a csapat megoldását szívesen ajánlom Önnek is, ha inkább gépi számlát szeretne kiállítani a kézi számlák helyett.

Részletek és további információ

 

Ha tetszett, vagy hasznos volt az írásunk, kérem lájkolja!

Van kérdése? A kommentek között felteheti!

Ha szeretne folyamatosan hírt kapni pályázatokról, vállalkozókat érintő fontosabb hírekről, információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre! A feliratkozásért még ajándék tanulmány is jár!

Segítsen Ön is nekünk!

Elkészítettünk több tananyagot, amelyek segítségével Ön jobb, ügyesebb és hatékonyabb vállalkozó lehet! A tananyagok árát Ön választhatja meg. Kezdő Vállalkozók TudásbázisaSzólj hozzá!