Egyszerűbb lesz egyéni vállalkozónak lenni

2015.10.2. Még nincs hozzászólás »

Új fejlesztés jelent meg az Ügyfélkapu rendszerben, amely segítségével online jelenthetjük be egyéni vállalkozói tevékenységünk megkezdését, egyéni vállalkozói adataink változását, tevékenységünk szüneteltetését, majd a szüneteltetett tevékenység folytatását.

Lehetőségünk van bejelenteni e felületen az egyéni vállalkozói tevékenységünk megszüntetését, illetve amennyiben egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkezünk, úgy ezzel kapcsolatosan is lehet bejelentést tenni. Amennyiben nem rendelkeznénk igazolvánnyal, úgy itt lehet igényelni azt.

Egyúttal kérhetünk igazolást az egyéni vállalkozók nyilvántartásában kezelt adatainkról.

És végül – közvetlenül erről az oldalról indíthatjuk az erkölcsi bizonyítványunk igénylését is.

Ez az oldal itt található.

Ügyfélkapus regisztráció szükséges a használatához. Ha még nincs ilyen regisztrációja ez az oldal bemutatja a regisztráció folyamatát is.

Kisvállalkozói nap 2015.04.08

2015.03.29. Még nincs hozzászólás »

NAV ellenőrzés? Munkaügyi problémák? Pályázatok?

 • Ön is tart a NAV ellenőrzésektől?
 • Esetleg a munkaügyi ellenőrzésektől?
 • Viszont érdeklik a kisvállalkozásoknak szóló pályázatok?

Egy olyan kisvállalkozóknak szóló napra szeretném elhívni, ahol szó lesz többek között:

 • a NAV ellenőrzésekről egy volt NAV ellenőr előadásában (mi történik az ellenőrzés során, mitől kell tartani, hogyan lehet “jól kijönni” a dologból, stb.),
 • milyen veszélyt jelentenek a kókler könyvelők és miként tudjuk elkerülni őket,
 • a munkaügyi ellenőrzésekről, felkészülésről, büntetés elkerülésről (egy volt munkaügyi ellenőr tartja az előadást),
 • idei pályázatokról, amelyek kifejezetten kisvállalkozásoknak szólnak,
 • tervezés fontosságáról és a hatékonyság növelésről,
 • a kisvállalkozói márkaépítésről,
 • a vállalkozói pénzügyekről.

Nagyon kevés olyan rendezvény van a kisvállalkozók számára, amelyre érdemes elmenni. Ismerve a szervezőt, az előadók egy részét, biztosan állíthatom, hogy egy nagyon jó ár-érték arányú kisvállalkozói napra számíthat.

Hol lesz?

Magyar–Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ

2045 Törökbálint, Kazinczy F. u. 124/B

Mikor lesz?

2015. április 8.

Kiknek szól?

Információra éhes vállalkozóknak, akik tudni szeretnék, hogy

 • miként lehet elkerülni a különböző hatóságok büntetéseit,
 • milyen pályázatok lesznek elérhetőek a számára,
 • hogyan tudja még eredményesebbé tenni a saját vállalkozását.

Részvételi díj?

Alapdíj április 2-ig: bruttó 12 000 Ft/fő

Alapdíj április 3-tól: bruttó 18 000 Ft/fő

Kedvezmények:

Többes kedvezmény: Egyszerre több jelentkező esetén (április 2-ig van erre mód) a részvételi díj bruttó 7 000 Ft/fő!

Ha beírja az “EFKE” kuponkódot a jelentkezési lapra, akkor további 2000 Ft kedvezményt kap! (Nem fejenként jár a kedvezmény, hanem jelentkezésenként.)

Jelentkezési lap?

I. Pest megyei kisvállalkozói nap – Jelentkezés


Segített az írásunk Önnek? Segítsen Ön is nekünk!

Elkészítettünk több tananyagot, amelyek segítségével Ön jobb, ügyesebb és hatékonyabb vállalkozó lehet! A tananyagok árát Ön választhatja meg. Kezdő Vállalkozók Tudásbázisa

Ha tetszett, vagy hasznos volt az írásunk, kérem lájkolja!

Van kérdése? A kommentek között felteheti!

Ha szeretne folyamatosan hírt kapni pályázatokról, vállalkozókat érintő fontosabb hírekről, információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre! A feliratkozásért még ajándék tanulmány is jár!

Karácsonyi ajándék ötletek 2013

2013.12.15. 5 hozzászólás »

Még tavaly láttam egy szuper kezdeményezést, amely arról szólt, hogy egy közösség tagjai osszák meg egymás között így karácsony előtt, hogy kinél milyen termék kapható.

Egyrészt ha valaki ajándék ötletet keres, akkor itt találhat. Másrészt inkább a kisvállalkozókat, családi vállalkozásokat támogassuk, maradjon e közösségen belül a pénz, ne pedig a multi kereskedőket gazdagítsuk.

Lehet, hogy kicsit korábban is eszembe juthatott volna ez (majd jövőre! ;), de egy last minute akciónak talán még nem késő.

Ha tetszik a kezdeményezés, két dolgot kérek.

1. A kommentek közé írja be egy rövid leírással, hogy mi a termék / szolgáltatás és jöhet a rá mutató link is. (Akár saját webboltra is.)

2. A bejegyzést ossza meg ismerőseivel akár Facebook-on, akár e-mailben, hogy a következő egy hétben még minél többen tudják kihasználni a last minute akciókat.

kozossegi-karacsony

TÁMOP-236 és az önerő

2013.06.18. 4 hozzászólás »
tamop-236

A 3 millió forintos pályázat

A fiatalok vállalkozóvá válását támogató TÁMOP-2.3.6.B pályázat kapcsán nagyon sok kérdés érkezik hozzánk, hogy miként működik az önerő (más néven önrész), mikorra kell előteremteni, hogyan működik a pályázat finanszírozása, stb.

Ezzel a cikkel e kérdésekre szeretnénk választ adni.

Mekkora önerő kell?

Ha egyénileg pályázik, akkor 300 000 Ft.

Ha ketten pályáznak, akkor 600 000 Ft.

Mikorra kell az önerőt előteremteni? » Olvasson tovább: TÁMOP-236 és az önerő

Leader 2013 pályázati lehetőség

2013.05.31. 9 hozzászólás »

Ez a pályázati lehetőség némiképp eltér azoktól, amelyeket eddig láthatott itt a honlapon. A pályázat mögött a Vidékfejlesztési Minisztérium áll és 30 milliárd forintot terveznek szétosztani a Leader Helyi Akciócsoportokon (HACs) keresztül.

Fontos eltérés, hogy a Leader HACs-k vidékfejlesztési stratégiájával összhangban lévő pályázatot lehet benyújtani, azaz első lépésben érdemes megkeresnie, hogy az Ön környékén hol találhatóak ilyen Akciócsoportok.

A pályázat benyújtásának előfeltétele többek között, hogy az ügyfél rendelkezzen a Helyi Bíráló Bizottság (HBB) által kiadott támogató nyilatkozattal, mivel ezáltal biztosítható, hogy a tervezett projekt az illetékes LEADER HACs Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában (HVS) meghatározott célkitűzések megvalósulásához járuljon hozzá.

» Olvasson tovább: Leader 2013 pályázati lehetőség

Támop-2.3.6 új beadási időpont

2013.05.30. 17 hozzászólás »

Ahogy várjuk a sült galambot, ismét újabb időpont látott napvilágot a pályázatok beadására.

Az nfu.hu-n a mai napon (2013.05.30) jelent meg az alábbi közlemény:

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 2.3.6.B-12/1 jelű, „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” című kiírás beadásának kezdő időpontja 2013. november 4-re módosul.

A pályázati dokumentációban a beadási időn kívül egyéb módosítások is folyamatban vannak. Kérjük, kísérjék figyelemmel az NFÜ honlapon megjelenő közleményeket.

Bár a kiemelt rész a közleményben apró betűvel szerepel, remélem fontos és örömteli változtatások lesznek benne! Lényeg a lényeg, még jobban figyelemmel kísérem a pályázat adatlapját. » Olvasson tovább: Támop-2.3.6 új beadási időpont

TÁMOP-2.3.6.B képzések a FIVOSZ szervezésében

2013.04.22. 78 hozzászólás »
3 millió forint

3 millió forint támogatás jó kezdőlökés lehet a kezdő vállalkozók számára.

Ma kaptam az alábbi – elég jól összeszedett – információt a FIVOSZ-tól:

1. A TÁMOP-2.3.6. pályázat felépítése

A „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” című pályázat két egymásra épülő részből, az ’A’ és ’B’ komponensből áll.

’A’ komponens:

A támogatás a vállalkozásfejlesztési programba való belépéssel indul, melynek keretében ingyenes vállalkozói képzésen, speciális üzleti terv tanácsadáson és 6 hónap mentoráláson vehetnek részt a fiatalok.

A program megvalósítását a TÁMOP-2.3.6.A. pályázaton nyertes konzorciumok valósítják meg: » Olvasson tovább: TÁMOP-2.3.6.B képzések a FIVOSZ szervezésében

Hogyan indítsunk vállalkozást?

2013.04.4. 7 hozzászólás »

Hogyan indítsunk vállalkozást?

E kérdésre válaszként lehet konkrét, okos és hasznos ötleteket adni, de csak akkor, ha részletesen ismerjük a (leendő) vállalkozó helyzetét,múltját, tapasztalatát.

Az alábbi általános tanácsok viszont támpontként szolgálhatnak mindenki számára.

Fontos, hogy minden cég más és pont attól jó egy vállalkozás, ha minél egyedibb.

Nagyon sok kérdés érkezik hozzánk a blogon keresztül, hogy hogyan indítsunk vállalkozást, különösen akkor, ha nincs hatalmas befektetésre váró tőkénk. Sok oldal foglalkozik ezzel a kérdéssel több nézőpontból, én a saját javaslataimat osztom meg Veletek. » Olvasson tovább: Hogyan indítsunk vállalkozást?

Példák a sült galamb helyett

2013.03.28. Még nincs hozzászólás »
10000_forint

Akár ennyiből is el lehet indulni!

Még szinte meg sem száradt a nyomdafesték a “Várakozás a sült galambra” bejegyzésen, amikor megérkezett az első hozzászólás, amely – ha nem is szó szerint ezt írja, de valójában – példát kér arra a három tételre, amelyek segítéségével akár rendkívül minimális befektetéssel lehet egy üzletágat indítani.
Emlékeztetőül, hogy mit is írtam:

Az alacsony befektetéssel indított vállalkozás titka az alábbiak felismerésében rejlik:

 • Több munkát kell a beletenni. Igen, a tőke hiánya nagyon gyakran többletmunkával orvosolható. (Pl. ha Ön webáruházat szeretne indítani, de nincs pénze bérelni / vásárolni /készíttetni egyet, akkor Ön is készíthet egyet. Nem ördöngösség. Egy-két hónap alatt megtanulható, majd további egy-két hónap alatt el is készíthető.)
 • Másokat is be kell vonni. Igen, a tőke hiányát másokkal való együttműködéssel is orvosolhatjuk. (Pl. biztosan van más vállalkozás, aki nekünk nem versenytárs, de ugyanazt a vevői kört szolgálja ki, mint mi magunk is szeretnénk.)
 • Kreativitással. Igen, a tőke hiánya sokszor kreativitással, a szokásostól eltérő – divatosan mondva “un-ortodox” – módszerekkel is orvosolható lehet. » Olvasson tovább: Példák a sült galamb helyett

TÁMOP-2.3.6.B, azaz várakozás a sült galambra

2013.03.27. 26 hozzászólás »
sült galamb

Érdemes-e várni a sült galambra?

A minap egy kifejezetten felháborodott kommentet írt Zoltán nevű olvasónk a Támop-2.3.6.B pályázat kapcsán. (Azok számára, akik esetleg nincsenek képben, ez az a pályázat, amely keretében 3 mFt támogatást lehet kapni vállalkozás elindításához. De a pályázat jelen állás szerint már bő fél évet csúszik.)

Nagyon megharagudott a pályázat kiíróira, felkészítőire, mivel a pályázat megvalósítása még mindig csak ott tart ahol. Ő úgy döntött, hogy nem vár tovább a sült galambra, hanem belevág saját erőből a vállalkozásba.

E komment kapcsán beszélgettünk Leával és nagyon egyetértettünk, hogy milyen fontos tanulságokra lehetne felhívni az olvasók figyelmét. » Olvasson tovább: TÁMOP-2.3.6.B, azaz várakozás a sült galambra