TÁMOP-236 és az önerő

2013.06.18. 4 hozzászólás »
tamop-236

A 3 millió forintos pályázat

A fiatalok vállalkozóvá válását támogató TÁMOP-2.3.6.B pályázat kapcsán nagyon sok kérdés érkezik hozzánk, hogy miként működik az önerő (más néven önrész), mikorra kell előteremteni, hogyan működik a pályázat finanszírozása, stb.

Ezzel a cikkel e kérdésekre szeretnénk választ adni.

Mekkora önerő kell?

Ha egyénileg pályázik, akkor 300 000 Ft.

Ha ketten pályáznak, akkor 600 000 Ft.

Mikorra kell az önerőt előteremteni? » Olvasson tovább: TÁMOP-236 és az önerő

Leader 2013 pályázati lehetőség

2013.05.31. 9 hozzászólás »

Ez a pályázati lehetőség némiképp eltér azoktól, amelyeket eddig láthatott itt a honlapon. A pályázat mögött a Vidékfejlesztési Minisztérium áll és 30 milliárd forintot terveznek szétosztani a Leader Helyi Akciócsoportokon (HACs) keresztül.

Fontos eltérés, hogy a Leader HACs-k vidékfejlesztési stratégiájával összhangban lévő pályázatot lehet benyújtani, azaz első lépésben érdemes megkeresnie, hogy az Ön környékén hol találhatóak ilyen Akciócsoportok.

A pályázat benyújtásának előfeltétele többek között, hogy az ügyfél rendelkezzen a Helyi Bíráló Bizottság (HBB) által kiadott támogató nyilatkozattal, mivel ezáltal biztosítható, hogy a tervezett projekt az illetékes LEADER HACs Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában (HVS) meghatározott célkitűzések megvalósulásához járuljon hozzá.

» Olvasson tovább: Leader 2013 pályázati lehetőség

Támop-2.3.6 új beadási időpont

2013.05.30. 17 hozzászólás »

Ahogy várjuk a sült galambot, ismét újabb időpont látott napvilágot a pályázatok beadására.

Az nfu.hu-n a mai napon (2013.05.30) jelent meg az alábbi közlemény:

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 2.3.6.B-12/1 jelű, „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” című kiírás beadásának kezdő időpontja 2013. november 4-re módosul.

A pályázati dokumentációban a beadási időn kívül egyéb módosítások is folyamatban vannak. Kérjük, kísérjék figyelemmel az NFÜ honlapon megjelenő közleményeket.

Bár a kiemelt rész a közleményben apró betűvel szerepel, remélem fontos és örömteli változtatások lesznek benne! Lényeg a lényeg, még jobban figyelemmel kísérem a pályázat adatlapját. » Olvasson tovább: Támop-2.3.6 új beadási időpont

TÁMOP-2.3.6.B képzések a FIVOSZ szervezésében

2013.04.22. 78 hozzászólás »
3 millió forint

3 millió forint támogatás jó kezdőlökés lehet a kezdő vállalkozók számára.

Ma kaptam az alábbi – elég jól összeszedett – információt a FIVOSZ-tól:

1. A TÁMOP-2.3.6. pályázat felépítése

A „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” című pályázat két egymásra épülő részből, az ’A’ és ’B’ komponensből áll.

’A’ komponens:

A támogatás a vállalkozásfejlesztési programba való belépéssel indul, melynek keretében ingyenes vállalkozói képzésen, speciális üzleti terv tanácsadáson és 6 hónap mentoráláson vehetnek részt a fiatalok.

A program megvalósítását a TÁMOP-2.3.6.A. pályázaton nyertes konzorciumok valósítják meg: » Olvasson tovább: TÁMOP-2.3.6.B képzések a FIVOSZ szervezésében

Hogyan indítsunk vállalkozást?

2013.04.4. 7 hozzászólás »

Hogyan indítsunk vállalkozást?

E kérdésre válaszként lehet konkrét, okos és hasznos ötleteket adni, de csak akkor, ha részletesen ismerjük a (leendő) vállalkozó helyzetét,múltját, tapasztalatát.

Az alábbi általános tanácsok viszont támpontként szolgálhatnak mindenki számára.

Fontos, hogy minden cég más és pont attól jó egy vállalkozás, ha minél egyedibb.

Nagyon sok kérdés érkezik hozzánk a blogon keresztül, hogy hogyan indítsunk vállalkozást, különösen akkor, ha nincs hatalmas befektetésre váró tőkénk. Sok oldal foglalkozik ezzel a kérdéssel több nézőpontból, én a saját javaslataimat osztom meg Veletek. » Olvasson tovább: Hogyan indítsunk vállalkozást?

Példák a sült galamb helyett

2013.03.28. Még nincs hozzászólás »
10000_forint

Akár ennyiből is el lehet indulni!

Még szinte meg sem száradt a nyomdafesték a “Várakozás a sült galambra” bejegyzésen, amikor megérkezett az első hozzászólás, amely – ha nem is szó szerint ezt írja, de valójában – példát kér arra a három tételre, amelyek segítéségével akár rendkívül minimális befektetéssel lehet egy üzletágat indítani.
Emlékeztetőül, hogy mit is írtam:

Az alacsony befektetéssel indított vállalkozás titka az alábbiak felismerésében rejlik:

  • Több munkát kell a beletenni. Igen, a tőke hiánya nagyon gyakran többletmunkával orvosolható. (Pl. ha Ön webáruházat szeretne indítani, de nincs pénze bérelni / vásárolni /készíttetni egyet, akkor Ön is készíthet egyet. Nem ördöngösség. Egy-két hónap alatt megtanulható, majd további egy-két hónap alatt el is készíthető.)
  • Másokat is be kell vonni. Igen, a tőke hiányát másokkal való együttműködéssel is orvosolhatjuk. (Pl. biztosan van más vállalkozás, aki nekünk nem versenytárs, de ugyanazt a vevői kört szolgálja ki, mint mi magunk is szeretnénk.)
  • Kreativitással. Igen, a tőke hiánya sokszor kreativitással, a szokásostól eltérő – divatosan mondva “un-ortodox” – módszerekkel is orvosolható lehet. » Olvasson tovább: Példák a sült galamb helyett

TÁMOP-2.3.6.B, azaz várakozás a sült galambra

2013.03.27. 26 hozzászólás »
sült galamb

Érdemes-e várni a sült galambra?

A minap egy kifejezetten felháborodott kommentet írt Zoltán nevű olvasónk a Támop-2.3.6.B pályázat kapcsán. (Azok számára, akik esetleg nincsenek képben, ez az a pályázat, amely keretében 3 mFt támogatást lehet kapni vállalkozás elindításához. De a pályázat jelen állás szerint már bő fél évet csúszik.)

Nagyon megharagudott a pályázat kiíróira, felkészítőire, mivel a pályázat megvalósítása még mindig csak ott tart ahol. Ő úgy döntött, hogy nem vár tovább a sült galambra, hanem belevág saját erőből a vállalkozásba.

E komment kapcsán beszélgettünk Leával és nagyon egyetértettünk, hogy milyen fontos tanulságokra lehetne felhívni az olvasók figyelmét. » Olvasson tovább: TÁMOP-2.3.6.B, azaz várakozás a sült galambra

Online üzlet pénz és tudás nélkül

2013.03.24. Még nincs hozzászólás »

“Online üzlet pénz és tudás nélkül” majdnem úgy hangzik, mint azok az ígéretek, amelyek túl szépek, hogy igazak legyenek.

Lea – aki mostanában a kommentes kérdések zömét megválaszolja – mutatta meg nekem az alábbi videót, amely nem mást ígér, mint amit a címben is lehet olvasni.

A videó egyetlen hátránya talán csak az, hogy angolul van.

A hölgy – Marie Forleo – stílusa egyértelműen amerikai, de ez ne ijesszen el senkit, mert számomra nagyon szimpatikus humorral vázolja, hogy mit kell tenni. És az egész a bevezetővel együtt is alig több, mint 5 perc.

Mindenképp érdemes megnézni! » Olvasson tovább: Online üzlet pénz és tudás nélkül

Példaértékű hozzáállás egy cipőkészítő vállalkozótól

2013.03.9. 1 hozzászólás »

2011. februárjában írtam:

Szeretem a sikertörténeteket*, egyrészt mert inspirálnak, másrészt mert megmutatják, hogy a célkitűzések, álmok igenis megvalósíthatóak, bármely nehézségek áthidalhatóak.

*Siker: Sokak számára az a siker, ha valaki sok pénzt keres. Számomra az a siker, ha valaki saját magát valósítja meg. Ennél már csak az jobb, ha ezzel még pénzt is keres!

Ez a véleményem – természetesen – azóta sem változott.

Az index.hu-n tették közzé a Katapult Film gyártásában – az Európai Integrációs Alap támogatásával – készült “Hegyek és tengerek között” című sorozat darabját, amelynek Anna Zaboeva a főszereplője.

Hogy mi tetszik nekem ebben a videóban?

  • Talán az, hogy egy idegen szemével kis hazánk a végtelen lehetőségek tárháza, ahol el tudja érni a saját boldogságát.
  • Talán az, hogy kétkezi munkával jutott el a sikerhez.

Azt gondolom, hogy az alábbi videó inspiráló, és megmutatja, hogy lehet és érdemes is vállalkozni.

Ezért is teszem be ide.

Jó szórakozást hozzá! » Olvasson tovább: Példaértékű hozzáállás egy cipőkészítő vállalkozótól

Támop-2.3.6.B Ismét új határidő

2013.03.1. 61 hozzászólás »

Ismét friss információ jelent meg a pályázat tájékoztató oldalán arról, hogy tovább tolódik a “Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” érdekében kiírt pályázat első beadási napja.

Ezúttal 2013. június 3-ra.

Június 3. után a pályázatokat forráskimerülésig lehet beadni.

Tudom, hogy vannak az olvasók között, akiknek ez a pár hónap is számít, mert túl gyorsan közeledik a szülinapjuk. Számukra – jelen állás szerint – nincs jó hír. Amit esetleg érdemes tenniük, hogy írnak az NFÜ-nek. Ha több hasonló témájú levél is érkezik hozzájuk, még az sem kizárt, hogy a korhatárt visszategyék 2013. jan. 1-re.

Az NFÜ ügyfélszolgálatnak – egy regisztrációt követően – itt tudnak írni: http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat

Friss információ (2013.04.22)

http://efke.hu/blog/tamop-2-3-6-b-kepzesek-a-fivosz-szervezeseben/

Ha tetszett, vagy hasznos volt az írásunk, kérem lájkolja!

Van kérdése? A kommentek között felteheti!

Ha szeretne folyamatosan hírt kapni pályázatokról, vállalkozókat érintő fontosabb hírekről, információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre! A feliratkozásért még ajándék tanulmány is jár!

Segítsen Ön is nekünk!

Elkészítettünk több tananyagot, amelyek segítségével Ön jobb, ügyesebb és hatékonyabb vállalkozó lehet! A tananyagok árát Ön választhatja meg. Kezdő Vállalkozók Tudásbázisa